За пандишпана:
6 яйца
6 с.л. захар
6 с.л. топла вода
4 с.л. брашно
2 с.л. какао
1 бакпулвер
Крем І:
500 мл прясно мляко
150 гр. захар
2 пудинга ванилия
200 гр. масло или маргарин
Крем II:
250 гр. пюре от кестени, подсладено
50 гр. пудра захар
300 гр. бисквити Петит бьор, натрошени на дребно
100 мл прясно мляко
5 с.л. сладко от кайсии
1 с.л. какао
ром на вкус
Включете фурната да загрява на 180 градуса. Покрийте тавичка с размери 35x25 см с хартия за печене. За първия крем: смесете пудинга със захарта и малко мляко, а останалото мляко сложете да заври. Щом кипне, изсипете на струйка разтворения пудинг и бъркайте, докато се сгъсти. Покрийте готови пудинг с прозрачно фолио и оставете да се охлади.
Разбийте на сняг 3 белтъка, добавете 3 с.л. захар и бийте, докато захарта се разтопи. Добавете един по един 3 жълтъка, 3 с.л. 2 с.л. брашно, 1 с.л. какао и 1/2 от бакпулвера, след което разбийте добре всичко с миксер на бавна скорост. Излейте сместа в приготвената тавичка и пъхнете в загрятата фурна за 15-тина минути. По същия начин пригответе още един блат от останалите продукти.
Разбийте маслото на пяна, добавете към охладения пудинг и бийте, докато се получи гладка кремообразна смес.
За кестеновия крем смесете пюрето от кестени, пудрата захар, натрошените бисквити, млякото, сладкото от кайсии, какаото и рома.
Покрийте блата с половината крем ванилия, с ръце разпределете кестеново-биквитената смес, намажете с остатъка от пудинга. Внимателно притиснете с ръка втория блат, така че да залепне добре. Оставете тортата в покой, най-добре за цяла нощ.
По желание залейте с шоколадова глазура, преди да нарежете тортата (трябва да е добре охладена).