Първи крем:
1 л. прясно мляко
100 гр. нишесте
100 гр. захар
1 ванилова захар
125 гр. масло
Втори крем:
500 мл. сметана
200 гр. шоколад
бисквити
малко ром
1. В по-малка тава за печене подредете бисквитите на един слой и ги намажете с малко мляко, смесено с ром.
2. За първия крем поставете млякото на котлона да се загрее и добавете малко ром. В друга купа смесете захарта и нишестето с малко студено мляко, за да получите гладка смес. Когато млякото заври, добавете сместа с нишестето и на слаб огън бъркайте около 2 минути. В получения крем добавете маслото и излейте върху бисквитите.
3. За втория крем на слаб огън загрейте сметаната, в която сте добавили нарязания шоколад, а когато той се разтопи, излейте върху първия крем и оставете тортата да се охлади.
С това тортата е готова! Насладете се на вкуса й с чаша кафе или чай.