Пълнена торта - децата не искат и да чуят за друга! Пека във форма за кекс и става разкошна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пълнена торта - децата не искат и да чуят за друга! Пека във форма за кекс и става разкошна:
Пълнена торта - децата не искат и да чуят за друга! Пека във форма за кекс и става разкошна:
7048
Пълнена торта - децата не искат и да чуят за друга! Пека във форма за кекс и става разкошна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Опитах тази торта от любопитство и оттогава децата ми я поръчват всеки път, когато имат рожден ден.

Дъщерята каза, че има вкус точно като десертче Монте, затова го наричаме Торта Монте , много е вкусна. :-)

Освен това се приготвя сравнително лесно, не трябват никакви специални процедури или кулинарни умения - убедете се сами, ето рецептата:

Торта Монте

Продукти:

  • 5 яйца
  • 200 g кристална захар
  • 150 g  брашно
  • 50 г  царевично нишесте 
  • 30 г  какао на прах
  • 1  бакпулвер

Пълнеж:

  • 250 г  сладка сметана (33%)
  • 100 г  Нутела (или друг вид течен шоколад)

За напояване на блата:

  • 200 мл подсладено прясно мляко (мляко, подсладено със захар или мед)

Приготвяне:

Разделете яйцата на жълтъци и белтъци и разбийте белтъците на твърд сняг.

Жълтъците се разбиват със захарта за 10 минути на висока скорост, за да се получи пенлива и въздушна смес.

Разбъркайте внимателно белтъците в жълтъците -  отдолу-нагоре с шпатула, като внимавате сместа да остане въздушна.

Това е много важен етап, ако успеете да запазите тестото пухкаво, тортата ще е висока и мека.

Бавно добавете пресятото брашно, бакпулвера, какаото и отново леко разбъркайте - отдолу-нагоре.

тесто за пандишпан

Изсипете сместа във форма за кекс с диаметър 22-24 см. (от ширината на формата зависи колко висока ще бъде тортата).

Имам форма с по-широк борд, затова тортата изглежда така след изпичане.

Пече се на 180 градуса около 40 минути (тест с клечка за зъби).

Когато блатът е изпечен, оставете да изстине и тогава го разрежете.

Разрежете блата на три части, като всяка част намажете с малко студено подсладено мляко, намажете с Нутела и след това с разбита сметана.

Когато всички блатове са слепени, оставете тортата да се охлади за 30 минути.

торта Монте

След 30 минути поръсете повърхността с какао и разрежете като класическа торта.

Желаем ви добър апетит! :-)

парче торта Монте

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft