За тестото:
10 белтъка
200 гр. фурми, нарязани
150 лешници, нарязани
1/2 бакпулвер
5 с.л. брашно
2 супени лъжици черен пълнеж
7 супени лъжици захар
Пълнеж:
200 гр. шоколад
100 гр. какао
1 чаена чаша захар
2,5 чаши вода
3 супени лъжици нишесте
1 масло
10 жълтъка
1 литър прясно мляко
2 шоколадови пудинга +10 лъжици захар
1 пакетче марципан
Разбийте белтъците със захарта на твърд сняг и добавете останалите продукти за блата (нарязаните лешници, фурми, брашното, двете лъжици от пълнежа). Изпечете блат върху покрита с хартия за печене тава. Нарежете готовия блат на три и ги слепете с пълнежа.
Пълнеж:
Млякото се вари с пудинга и захарта и се оставя настрана да се охлажда.
Маслото се разбива на пяна и се добавят жълтъците, като се бие след всеки до гладък крем. Прибавя се към готовия пудинг и се разбърква добре, а най-накрая се добавя охладения шоколадов сос, приготвен от разтопения с какаото, захарта, водата и нишестето шоколад. С получения крем се пълни тортата, като се редуват: блат - крем, блат - марципан/крем, блат. Най-накрая цялата тортата се покрива с разбита сметана или по желание се залива с разтопен шоколад.