Торта на тортите - истинско съвършенство с много крем и шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта на тортите - истинско съвършенство с много крем и шоколад
Торта на тортите - истинско съвършенство с много крем и шоколад
admin
Добавена от: admin
157380
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блатовете:

3 х 5 белтъка
3 х 10 лъжици пудра захар
3 х 5 супени лъжици смлени орехи
3 х 2 супени лъжици брашно

За крема:

1 литър прясно мляко
15 zumanaca
10 супени лъжици захар
9 супени лъжици брашно
250 гр. пудра захар
250 гр. маргарин / масло
150 гр. смлени орехи
малко прясно мляко за сваряване на орехите
200 гр. шоколад
3 опаковки сметана с ванилия
200 мл прясно мляко или минерална вода за сметаната

Поставете на три места по 5 белтъка, 10 супени лъжици пудра захар, 5 супени лъжици орехи и 2 супени лъжици брашно. Брашното и смлените орехи разбъркайте внимателно лъжица. Разбийте белтъците на сняг със захарта, след което внимателно прибавете сместа от брашното и орехите. Изпечете на 180 градуса за около 25 минути всеки блат. Когато са готови, ги покрийте с кърпа, докато приготвяте крема.
За крема: 7 жълтъка смесете с 10 лъжици захар и 9 лъжици брашно. Разбийте ги на каша с малко от млякото. Добавете кашата към останалото врящо мляко и сварете гъст крем. 
Разбийте останалите 8 жълтъка с 250 гр. пудра захар. Отделно разбийте 250 гр. меко, след което го смесете с разбитите жълтъци. Добавете получената смес внимателно към леко охладения крем. Към 1/3 от крема добавете 150 гр. орехи, попарени в малко прясно мляко. Към останалите 2/3 от крема добавете предварително разтопения шоколад.
Разбийте сметаната със студеното мляко или вода, и сглобете тортата като редувате: блат, шоколадов крем, орехов крем, кора, орехов крем, шоколадов крем, кора, шоколадов крем, орехов крем. Размажете добре крема около ръбовете на тортата. С останалия крем намажете тортата отстрани и отгоре.
Забележка:

Тортата е толкова вълшебно кремообразна, че блатът едва се усеща. Получава се доста голяма торта, но ще изчезне за минути, т.к. е по-вкусна и от най-вкусния шоколад.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft