Към пресятото брашно за тестото се прибавят яйцето, оцетът и маргаринът и се меси, докато се получи еластично тесто, което се оставя да почине около половин час.
Яйцата за ваниловия крем се разбъркват със захарта, постепенно се налива млякото и при непрекъснато бъркане се добавя брашното. Сместа се загрява на котлона, докато кипне, и се оттегля. След като е почти изстинала, се слага маслото и се бърка, докато се разтопи.
От отпочиналото тесто се разточват блатове в кръгла форма с диаметър 20–22 см (за да е правилен кръгът, може да си помогнете с ръбовете на тавата за печене и остър нож).
Приготвените блатове се пекат в предварително загрята фурна за 7–8 минути при температура 200 градуса.
В тава или върху специална сладкарска скара се поставя първият блат, маже се обилно с приготвения крем и се покрива с втори блат. Отново се намазва и процедурата се повтаря до изчерпване на блатовете. Необходимо е да остане известно количество от крема. Поръсва се с натрошените остатъци изпечен блат.
Приготвената торта трябва да престои поне 1 денонощие. След като блатът е поомекнал, се маже повторно с останалото количество крем.