Торта Наполеон с точени кори

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта Наполеон с точени кори
Торта Наполеон с точени кори
admin
Добавена от: admin
114488
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
300г маргарин
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. вода
1 с.л. оцет
щипка сол
За крема:
5 яйца
2 ч.ч. захар
1л + 1 ч.ч. прясно мляко
3/5 ч.ч. брашно
ванилия

От продуктите за тестото се омесва меко маслено тесто, което се разделя на 7-8 равни топки. Оставят се да починат на хладно място (може и в хладилник). От корите се разточват тънки кори и се изпичат поотделно, като предварително се набождат с вилица. Щом изстинат, корите се мажат с крема (една кора се заделя за украса).
Приготвяне на крема:
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват със захарта, брашното и 1ч.ч. от млякото. Тази смес се налива на малки порции във врящото мляко (1 литър). След като кремът се сгъсти, се оттегля от огъня и се оставя леко да изстине. Към него се прибавят разбитите на сняг белтъци, ванилията и малко краве масло. След като се намаже между блатовете, останалият крем се разнася добре върху цялата торта. Последната кора се натрошава и с нея се наръсва обилно тортата. По желание могат да се добавят още печени орехи или фъстъци.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft