Торта Небесна дъщеря (Himmelstochter)

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта Небесна дъщеря (Himmelstochter)
Торта Небесна дъщеря (Himmelstochter)
admin
Добавена от: admin
65784
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блатовете:
100 г масло, меко
300 г захар (или пудра захар)
5 бр. яйца
1 ванилия
125 г брашно
5 г бакпулвер
100 г филирани бадеми
За пълнежа:
500 мл сметана
1 ванилия
2 пакета фиксатор за сметана
около 500 г плодове по избор: ягоди, череши, мандарини, малини (може и от консерва)

Блатове: Фурната се загрява на 180 С. Маслото се разбива със 100 г захар и ванилията до пухкав крем. Добавят се жълтъците един по един. Брашното се смесва с бакпулвера и се пресява върху жълтъчния крем, разбърква се внимателно с лъжица. Полученото тесто се намазва в две форми с подвижен кант. Белтъците се разбиват с 200 г захар на твърд сняг и се разпределят върху двата блата. Поръсват се с бадемите и се пекат около 30 минути. Оставят се да изстинат съвсем.
Пълнеж: Сметаната се разбива с фиксатора и ванилията. Плодовете (ако са от компот - отцедени и подсушени) се разбъркват внимателно в нея.
Сглобяване: Сметаната се намазва върху единия блат. Другия блат се нарязва на порции, като за торта, и тогава се слага върху сметаната. Престоява в хладилник поне 2 часа, преди да се сервира.
Намазването на тестото става най-лесно, ако брашнената смес се размаже върху дъното на формата от центъра към ръба, а едва след това се сложи кантът. Чак тогава следва белтъчният сняг. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft