![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
За блатовете:
7 белтъка
125 гр. захар
2 пакетчета ванилова захар
180 гр. печени лешници
2 супени лъжици брашно
2 супени лъжици какао
1 супена лъжица Нескуик
1 бакпулвер
100 мл олио
За крема:
1 л прясно мляко
7 жълтъка
200 гр. бонбони с карамел
160 гр. нишесте
150 гр. захар + 1 пакетче ванилова захар
125 гр. маргарин
200 мл сметана
За напояване:
прясно мляко и Нескуик
За глазурата:
200 гр. шоколад Милка ноазет
200 мл сметана
2-3 супени лъжици Нескуик
Разбийте белтъците с малко сол, след това постепенно добавете захарта, докато се образува твърд сняг. Изсипете брашното, бакпулвера, Нескука и какаото, след което разбъркайте внимателно на ръка.
Накрая добавяте нарязаните лешници и олиото.
Изпечете от тестото 4 блата на 180 градуса за около 15 минути. Междувременно пригответе крема:
Поставете 900 мл мляко на огъня и добавете карамелените бонбони. Разбърквайте докато напълно се разтопят. Останалите 100 мл мляко разбийте с жълтъците, захарта и нишестето, след което добавете сместа в млякото с карамел.
След като кремът малко се охлади, добавете маргарина и разбийте с миксер. Разбийте сметаната в отделен съд, докато се получи гъст сняг, след което разбъркайте в охладения крем.
За да приготвите глазурата е необходимо да оставите сметаната да заври, след това да добавите Нескуика и блокчетата шоколад. Оставете да изстине напълно.
Всеки блат първо напоете със сместа от мляко и Нескуик, след това намажете с крема. Върху последния слой крем намажете охладената глазура.