Яйцата се разбъркват и се добавя сиренето, предварително натрошено. Разбърква се добре и се добавя по малко брашното. Чушките може да са и червени, и зелени. Пекат се и се слагат в плик, поръсват се с малко сол, плика се завързва и се оставя за 5 минути. Чушките се обелват и се режат така, че да заприличат на отворена книга (на две, по дължина). На дъното на тава се слага малко олио и се нареждат половината от нарязаните чушки така, че да се покрие дъното. Слага се сместа върху тях, колкото да ги покрие. Върху сместа се слага останалата част от нарязаните чушки и отгоре им останалата част от сместа. Пече се на умерена температура около 20-30 минути, докато сместа се опече. Накрая се слага настърган кашкавал и малко шарена сол (по желание). Слага се отново във фурната, докато се разтопи кашкавалът.
Вариант: вместо да сложите чушките цели, може да ги нарежете на по-тънки лентички, като редувате зелени и червени чушки, така че да покрият плътно дъното на съда. В резултат ще се получи интересна мозайка от цветове!