Това е идеална рецепта за специални поводи или когато ви се хапва нещо красиво и сладко. Тортата от бишкоти е много простичка и лесна за приготвяне, така че може да бъде направена от напълно начинаещи в кухнята. Неустоима, сочна и мека, с два слоя бишкоти и най-вкусния крем в света ! Ето какво ви трябва за тази прекрасна Бишкотена торта :
Бишкотена торта с най-вкусния крем
Продукти:
(за форма 22х28 см):
200 г бишкоти + 150 мл мляко
ЗА КРЕМА:
5 жълтъка + 200 г захар
300 г масло
40 г пудинг ванилия (от пакетче)
70 г захар
1 пакетче ванилова захар (10 г)
400 мл прясно мляко
За белтъчна кора:
5 белтъка
160 г захар
250 г ядки (орехи)
75 г брашно
За глазурата:
100 г млечен шоколад
40 г масло
30 мл прясно мляко
За украса:
100 г бадемови люспи
Приготвяне:
Потопете бишкотите за кратко в прясно мляко и ги подредете върху формата (шест бисквитки, на два и половина реда, общо 15 бисквитки). Оставете настрана, докато приготвяте крема от жълтъци.
Сложете жълтъците в по-дълбок съд, добавете захарта, след което разбъркайте с миксера, докато се разтопи и сместа се сгъсти.
За термична обработка поставете купата в тенджера с вряща вода, след което продължете да разбивате още 10 минути, докато кремът се свари (на водна баня).
Оставете да изстине, след което разбийте отново с миксера. В отделна купа разбийте 300 г масло, предварително нарязано на парчета и омекнало на стайна температура. След това лъжица по лъжица добавете маслото към крема при непрекъснато разбиване. Когато се смеси напълно, кремът е готов.
В тенджера смесете 40 г ванилов пудинг, добавете захарта, ваниловата захар и млякото. Разбъркайте с бъркалка, докато всички съставки се смесят добре и бучките се разтворят.
След това сложете на огъня и варете при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти като пудинг. Покрийте с фолио в контакт и оставете да изстине напълно. След това започнете постепенно да го добавяте към крема от жълтъци и масло.
Имайте предвид, че за да направите успешен крем, когато комбинирате две смеси, и двете трябва да са с еднаква температура (жълтъци с масло, а след това и пудинг).
Когато ги комбинирате напълно в искрящ и нежен крем, разпределете половината от общото количество върху бишкотите и изравнете повърхността. Разбийте белтъците отделно, след това постепенно добавете захарта и продължете да разбивате, докато получите твърд сняг.
Добавете брашното към белтъците, след което разбъркайте внимателно с шпатула. Добавете смлените орехи, разбъркайте, след което изсипете сместа в тава, постлана с хартия и намазана тънко с масло (22х28 см). Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути. Оставете изпечената кора да изстине, след което я поставете върху ваниловия крем.
Нанесете втората половина от крема върху белтъчната кора и го заравнете. След това наредете отново един ред бишкоти, напоени за кратко в мляко. Накрая оставете цялата торта в хладилник за един час.
Разтопете всички съставки за глазурата на слаб огън или в микровълновата за 2 минути, след което украсете тортата.
Накрая поръсете с бадемови люспи.
Да ви е сладко!