Торта от моркови, която ще ви накара повече да не вкусите друга

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта от моркови, която ще ви накара повече да не вкусите друга
Торта от моркови, която ще ви накара повече да не вкусите друга
59611
Торта от моркови, която ще ви накара повече да не вкусите друга
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много домакини, които са възхитени от готвенето, често избягват печенето. „Толкова много проблеми с тестото и тортите! Предпочитам да си купят готова торта . " Въпреки това, днес ще се опитаме да опровергаем това мнение и ще ви кажем как бързо да направите ароматна морковена торта у дома. Но най-важното е, че тортата не изисква импрегниране и виртуозни умения. И без това се оказва невероятно вкусно

 

ТОРТА С МОРКОВИ У ДОМА

Десертът се отличава с ефирни блатове и лек крем .  Яркият цвят и изключителен вкус на такива морковени печива ще зарадват дори тези, които не харесват този зеленчук.

СЪСТАВКИ ЗА блата

300 г моркови
4 яйца
300 г брашно
230 гр. захар
10 г бакпулвер
200 мл растително масло
Шипка сол

 

СЪСТАВКИ ЗА КРЕМА

500 мл сметана с високо съдържание на мазнини
2 с.л.. пудра захар

 

ПОДГОТОВКА

 

На първо място обелете морковите и ги накълцайте с пасатор или на ситно ренде. След това изсипете захарта в настърганите моркови, изсипете олиото, добавете яйцата и отново пресовайте всичко в блендера до пюре.

След това комбинирайте брашното с бакпулвера и щипка сол. Пресейте ги в морковаена маса и омесете добре тестото . Ако излезе тънко, просто добавете малко повече брашно. Крайната консистенция трябва да е гъста - като заквасена сметана.

Изравнете формата с пергаментова хартия и изсипете тестото. Изпратете да се пече във фурна, предварително загрята на 180 ℃, за около 45 минути. След като изтече посоченото време, проверете готовността на тортата с клечка за зъби. Между другото, ако забележите, че средата на коричката се е издигнала по време на печенето, тогава не се притеснявайте. Когато тортата изстине, повърхността й ще бъде изравнена.

Това ще отнеме няколко минути, за да се подготви крема . Просто смесете сметаната със захарта и ги разбийте добре до получаване на твърда, ефирна пяна.

Сега нарязваме готовата торта , отрязваме краищата и ги смиламе на трохи. Покрийте единия блат торта със сметана, сложете още една отгоре. Намажете и страните на тортата отново със сметана.

На края поръсете десерта с трохите от краищата на коричката. По желание залейте с разтопен на водна баня шоколад. След като направим всичко това, поставяме тортата в хладилник за няколко часа, за да се втвърди

И за да се запознаете по-подробно с процеса на приготвяне на домашна торта от моркови, предлагам да гледате това видео .

Въоръжете се с такава прекрасна, проста рецепта и побързайте да зарадвате себе си и близките си с деликатес от моркови. И не е срамно да почерпите гостите с тази торта. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft