За 1-ва и 3-та кора:
3 яйца
3 супени лъжици захар
3 супени лъжици смлени запечени орехи
1 супена лъжица какао
1 супена лъжица брашно
1 бакпулвер
За 2-рата кора:
4 яйца
4 супени лъжици захар
4 супени лъжици брашно
1 бакпулвер
За крем 1:
800 мл прясно мляко
6 супени лъжици нишесте
1 пакетче (40 гр.) пудинг ванилия
150 гр. захар
250 гр. пудра захар
250 гр. масло
За крем 2:
100 гр. шоколад за готвене
1 супена лъжица прясно мляко
250 гр. счукани орехи
За 1-вия и 3-тия блат се правят 2 еднакви теста: 3 яйца се разбиват добре със захарта, докато сместа стане на пяна. Бавно към сместа се прибавят орехите, смесени с брашното и бакпулвера. С цедка се поръсва и какаото, и хубаво се обърква. Сместа се изсипва във форма с диаметър 28 см.
За 2-рия блат се разбиват 4 яйца със захарта, докато хубаво се смесят, а след това се добавя брашното с бакпулвера и се пече също във форма с диаметър 28 см.
За 1-вия крем:
Млякото се загрява със захарта, докато заври. Във врящото мляко се прибавят пудингът и нишестето (разтворени предварително в малко от млякото) и се вари крем. Щом се охлади кремът, се смесва с разбитите масло и пудра захар. За този крем е хубаво да се използва масло, а който иска, може да го замени с маргарин.
За 2-рия крем:
На слаб огън се разтопява шоколадът с млякото и се добавят смлените орехи. Хубаво се обърква, докато сместа стане еднородна.
В чиния за торта се поставя един кафяв блат и се маже с първия крем на дебел пласт (отнема почти половината от крема).
Вторият (жълт) блат се разрязва наполовина и се получават два блата. Всеки се нарязва на 8 парчета като за кифлички. От всяко парче се навива кифличка. Във всяка кифличка се поставя по една чаена лъжичка от плънката с шоколада. Кифличките се нареждат в кръг върху плънката. Всички кифлички се нареждат върху крема на един ред и над тях се поставя отново от пудинга. Отгоре се покрива с 2-рия тъмен блат. Най-отгоре тортата се маже с малко от светлия крем и се поръсва с настърган шоколад, така че да се оформи спирала (охлювче).
Тортата е висока и трябва да престои 4-5 часа преди рязане, така че хубаво да омекне средната част. Отгоре може да се украси с разбита сметана.