НАЙ-ЛЕСНАТА ТОРТА У ДОМА
За да получите вкусна торта, трябва да изберете правилните съставки за крема . В тази рецепта ще има три възможни варианта за крема, но всяка домакиня ще избере според възможностите си и според собствения си вкус. Някой харесва повече, когато тортата е много сладка, докато други не искат да приготвят прекалено сладко лакомство . Затова помислете внимателно, преди да направите избор.
СЪСТАВКИ ЗА ТЕСТОТО
- 3 банана
- 200 г брашно
- 200 мл кисело мляко
- 40 г какао
- 1,5 ч.л разтворимо кафе
- 1 яйце
- 12 г бакпулвер
- 180 г захар
- 80 мл растително масло
- 150 мл гореща вода
- 1,5 ч.л сол
- ванилова захар
Сега представяме на вашето внимание три варианта на крем за "Пет цента". Изберете според вашия вкус и пригответе този, който ви харесва най-много. Принципът на приготвяне е един и същ за всяка рецепта. Трябва да смесите всички съставки и да ги разбиете с миксер.
СЪСТАВКИ ЗА ПЪРВИЯ ВАРИАНТ НА КРЕМА
- 100 г заквасена сметана
- 300 г сметана
- 50 г пудра захар
СЪСТАВКИ ЗА ВТОРИЯ ВАРИАНТ НА КРЕМА
- 500 г заквасена сметана
- 70 г пудра захар
СЪСТАВКИ ЗА ТРЕТИЯ ВАРИАНТ НА КРЕМА
- 100 г заквасена сметана
- 300 мл мляко
- 2 пакета. суха сметана
ПОДГОТОВКА
Пригответе два дълбоки контейнера. Изсипете брашното и какаото в един съд, смесете тези компоненти и пресейте през сито . След това добавете захар, бакпулвер и ванилова захар към насипните съставки. Разбъркайте всичко добре.
Във втора купа смесете кисело мляко, яйце и 80 мл растително масло. Разбъркайте съставките до гладкост и внимателно ги комбинирайте със съставките от първия съд. След това пригответе кафе в отделна чаша и го изсипете в тестото веднага щом напитката се разтвори напълно и се охлади малко. Разбъркайте тестото до гладкост и го изсипете в предварително намаслена тава. Печете питките 35-40 минути на 180 градуса. И не забравяйте предварително да загреете фурната.
Нека направим първия вариант на крема, докато бъдещата торта е още във фурната. Сметаната и пудрата захар се разбиват с миксер до получаване на стабилна смес. След това постепенно добавете заквасена сметана, като внимателно омесете. Това е всичко, кремът е готов.
Веднага след като извадите формата с готовата тортена основа, трябва да я оставите да изстине напълно. Един голям блат се разделя на три части с конец. Първо направете разрези с нож и след това с конец. След като сте готови, не забравяйте да обелете и нарежете бананите на малки кръгчета.
Разпределете компонентите на тортата в следната последователност: блат, слой крем, слой банан. Можете да украсите горната част на тортата Пет копейки със сметана и банани, да добавите парченца други плодове, сладки, вафли или джинджифилови трохи, разтопен шоколад . Доверете се на въображението си и направете най-обикновената торта у дома така, както ви казва душата.
Можете да гледате процеса на приготвяне: