За блата:
5 яйца
1 ч.ч.захар
1 ч.ч.брашно
2 пакетчета ванилия
За крема:
1 консерва кондензирано мляко (около 400 гр.)
250 гр. краве масло
100 гр. кокосови стърготини
За украса:
разбита сметана, кокосови стърготини, бял шоколад
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват със захарта и ванилията до побеляване и към тях внимателно се добавят белтъците, а накрая и пресятото брашно. Бърка се в една посока, за да не спаднат белтъците! Готовото тесто се прехвърля в намазнена и набрашнена форма за печене и се пече в предварително загрята на 160-170 градуса фурна с вентилатор.
Приготвяне на крема: маслото се разбива с миксер на крем и постепенно към него се добавя кондензираното мляко. Прибавят се и кокосовите стърготини. Готовият крем се оставя да престои в хладилника 1-2 часа, за да се стегне.
Изпеченият блат се оставя да изстине напълно, след което внимателно се разрязва на три. Всяка платка се сиропира със сок от компот, или приготвен от равни количества захар и вода сироп, и се маже с изстудения крем. Готовата торта се украсява по желание с разбита сметана, кокосови стърготини, настърган бял шоколад или част от останалия от пълнежа крем.