Торта Рембранд - изискана и с богат вкус на бадеми и шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта Рембранд - изискана и с богат вкус на бадеми и шоколад
Торта Рембранд - изискана и с богат вкус на бадеми и шоколад
admin
Добавена от: admin
11926
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
150 гр. масло (на стайна температура)
200 гр. захар
100 гр. шоколад за готвене
6 яйца
150 гр. смлени бадеми
100 гр. смлени бисквити
1 пакетче (10 гр.) ванилова захар
щипка сол
За пълнежа:
115 гр. шоколад за готвене
70 мл сметана
50 гр. масло
За глазурата:
150 гр. шоколад за готвене
50 гр. масло

За любителите на шоколада това е една шоколадова фантазия - торта, с която ще се радвате на буквално всяка хапка, с балансиран вкус на бадеми и шоколад. 

1. В дълбок съд  поставете маслото, предварително размекнато на стайна температура, и го разбийте на пяна със захарта и ванилията. 
2. В разбитото масло добавете един по един жълтъците, а белтъците поставете в друг съд настрана. Бийте, докато получите гладка смес. 
3. В жълтъчената смес добавете смлените бадеми и смлените бисквити, както и 100 гр. разтопен шоколад, като внимавайте шоколадът да не е много топъл. 
4. Разбийте отделно и белтъците на твърд сняг, след което ги съединете с предходната смес. С лъжица бавно разбърквайте, докато сместа се хомогенизира. 
5. Изсипете тестото в кръгла тава за печене (диаметър около 26 см) и печете тестото в предварително загрята фурна на 180 градуса около 35 минути 
6. Оставете изпечения блат хубаво да се охлади, за да може да го разрежете по-лесно наполовина. 
През това време пригответе пълнежа. В купа на водна баня разтопете шоколада с маслото (най-добре е да изберете шоколад с по-голям процент на какао в него) и докато е още топла сместа, добавете сладката сметана. Оставете крема да се охлади, а с охлаждането той ще се сгъсти. 
7. Разрежете блата на две хоризонтално. Върху първата кора нанесете охладения пълнеж и покрийте с втората кора. Оставете тортата хубаво да се охлади в хладилника. 
8. Накрая разтопете останалия шоколад с 50 гр. масло и залейте с тази глазура тортата. Украсете със смлени бадеми.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft