Загрейте фурната на 180 градуса. 6 белтъка и 6 супени лъжици захар разбийте на твърда сняг.
В белтъчния сняг добавите 150 гр счукани орехи и 1,5 супена лъжица брашно и леко и внимателно разбъркайте с лъжица.
Разпределете сместа в тавичка за печене (от фурната) покрита с хартия за печене и поставете блата да се пече около 15-20 минути (проверете с клечка дали е готов).
Докато блатът е още топъл, внимателно отстранете хартията, нарежете го на ивици и ги разделете на две части.
Повторете процедурата с останалите белтъци, за да се получат 2 блата. Оставете ги да се охладят добре.
Сложете жълтъците в дълбок съд и разбийте с миксер, като постепенно добавяте 10 супени лъжици захар. Когато сместа стане гъста и бледожълта, прехвърлете я в тенджера и варете на водна баня около 17-18 минути при непрекъснато биене.
Разбийте маслото с миксер и добавете разтопения шоколад. Хубаво разбъркайте, след това добавете в сместа с жълтъците, докато е още топла (но не гореща).
Оставете крема малко да се охлади, а след това съединете с него тортата. Можете да напоите всеки блат с малко прясно мляко, преди да поставите от крема.
Отгоре украсете с разтопен шоколад, крема от пълнежа или разбита сметана.