За тестото:
4 яйца
120 гр. черен шоколад
50 гр. масло
4 големи с.л. захар
2 големи с.л. брашно
За кремовете:
400 гр. маскарпоне
50 гр. пудра захар
500 мл сладкарска сметана
180 гр. черен шоколад
150 гр. бял шоколад
Стъпка 1: На слаб огън разтопете шоколада с маслото. Отделете белтъците от жълтъците и ги разбийте отделно. В разбитите жълтъци добавите твърдо разбитите белтъци, след това прибавете разтопения шоколад и масло и накрая - брашното. Смесете с лъжица и сложете сместа да се пече в намазнена и набрашнена форма 15 минути на 180 градуса.
Стъпка 2: Смесете маскарпонето добре с пудрата захар. Отделно разбийте сметаната. Съединете двете смеси и заедно добре разбийте, така че да се хомогенизират.
Стъпка 3: Получения крем разделете на 3 равни части. Разтопете шоколада. В едната част се добавят 100 грама бял шоколад, във втората част - 50 грама бял и 50 грама черен шоколад, а в третата част - 130 грама черен шоколад.
Стъпка 4: Охладения блат намажете с кремовете като започнете с най-тъмния, след това светло кафявия и накрая - белия. Оставете тортата да престои в хладилник за два часа, а след това сервирайте.
СЪВЕТ: Тази торта не е много сложна за приготвяне, но крайният резултат ще ви превърне в майстор-готвач в очите на близките!