![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Приготвя се кремът: белтъците се разбиват на гъст сняг. Захарта се залива с 1/2 чаша вода и на слаб огън се сварява гъст сироп. Оставя се да се охлади леко и се прибавя малко по малко към белтъците, като разбиването продължава до изстиване. Маслото се разбива и евентуално се смесва с плодовете от сладкото (ако ползвате такива). Към него постепенно се прибавят белтъците, като се бие непрекъснато.
Сиропът се приготвя от захарта и 1/2 чаша вода на огъня. Щом изстине, се прибавя ромът. Готовият блат се разрязва хоризонтално на три пласта и всеки пласт се напоява с ромовия сироп (ако ползвате по-тънки блатове, прескочете разрязването). Намазват се с крем и се нареждат един върху друг. Тортата се намазва отгоре и отстрани с крем и се покрива с бадемовите ядки. Поръсва се с пудра захар и се оставя на студено за няколко часа преди сервиране.