2/3 пакетче масло
1 ч. ч. кристална захар
10 яйца
3-4 с.л. какао
3-4 с. л. прясно мляко
150 г шоколад (битер или кувертюр)
210 г брашно
2-3 с. л. мармалад от кайсии
1 доза маслен крем или шоколадово парфе по избор
1 кутия шоколадови бонбони
Маслото се разбива на пяна с 1/2 от захарта.
Прибавят се при непрекъснато разбиване жълтъците (един по един), разтворено то в горещото мляко какао, разбитите с останалата 1/2 от захарта белтъци и брашното.
Тестото се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно тортена форма и се пече в силна фурна (220- 250°С).
След като изстине, тортата се разрязва на два пласта и се пълни с избрания крем.
Намазва се с разредения мармалад, залива се с разтопения шоколад и се украсява околовръст с венец от шоколадови бонбони.
Забележка.
Вместо с шоколадова глазура тортата може да се покрие с маслен крем или с разбита подсладена сметана, поръсена с настърган шоколад, и да се украси с венец от шоколадови бонбони.