Разбийте жълтъците със захарта на гъст крем. Отделно разбийте белтъците и ги смесете внимателно с жълтъчния крем. Добавете брашното, какаото и бакпулвера и леко разбъркайте, за да се поемат добре.
Разделете полученото тесто на 2 и изпечете в 2 намазнени и набрашнени тортени форми в загрята на 180 ° C фурна около 15 минути. Оставете готовите блатове да се охладят.
Загрейте сметаната на ниска температура и добавете натрошения шоколад. Сместа не трябва да се вари! Щом шоколадът се разтопи, разбъркайте и дръпнете от огъня.
Отделете 1/3 от крема и оставете добре да изстине.
Останалата част от крема оставете да се охлади малко, но без да чакате да се охлади напълно. Слепете с крема блатовете, а цялата торта залейте с охладената 1/3 от шоколадовия крем.
Щом шоколадът стегне, украсете тортата по желание!