Торта с грис от бабините тефтери
17 Декември 2012
48813
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Жълтъците се разбиват със захарта. Прибавя се грисът, настърганата лимонова кора и най-накрая белтъците, добре разбити на сняг. Сместа се обърква внимателно и се излива в намазана с масло и посипана с брашно форма за торта. Пече се в умерена фурна. Оставя се да изстине и тогава се залива с врял сироп. Сиропът не трябва да е много гъст. Щом се полее, тортата се покрива и се оставя да попие добре. При сервирането се поръсва с пудра захар.
По желание отгоре могат да се сложат натрошени ядки, преди да се изпече тортата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари