Блат:
2 яйца
60 гр захар
55 гр брашно
Крем йогурт:
500 гр цедено кисело мляко
3 с.л. захар
1 капсула ванилия
1 пак. желатин
Освен това:
500 гр. смесени горски плодове - ягоди, малини, боровинки, къпини
сок от компот - за сиропиране на блата
Блат: Жълтъците на двете яйца се разбиват със захарта на гъст крем, след това към тях внимателно се прибавят разбитите белтъци и брашното. Тестото се прехвърля в предварително намазнена и набрашнена форма за торта с ринг. Пече се на загрята на 180 градуса фурна до златисто. Готовият блат се оставя да изстине, след което се изважда от формата. Прехвърля се върху тортена чиния и се стяга отново в тортения ринг. Сиропира се със сок от компот.
Желатинът се накисва в няколко супени лъжици вода - да набъбне, след което се разтопява на бавен огън (без да завира!). Цеденото мляко се смесва с ванилията, захарта и разтопения желатин. Сместа се разбърква хубаво. Половината от крема се излива върху блата в ринга и се заравнява. Отгоре се подреждат част от разполовените плодове и се заливат с останалия крем. Тортата се оставя в хладилник за 2-3 часа, докато стегне желатинът. Когато е готова, отгоре се подреждат останалите плодове и по желание се поръсват с пудра захар.