масло - 125 гр.
захар - 200 гр. пудра
жълтъци - 2 бр.
прясно мляко - 3с.л.
амонячна сода - 1/2 ч.л.
брашно -200 гр.
белтъци - 2 бр.
малинов сироп - 250 мл.
Разбивайте 10 минути маслото с пудрата захар и прибавете последователно жълтъците/2бр./, прясното мляко, в което сте разтворили амонячната сода и брашното.
Разстелете полученото тесто в тавичка с диаметър 28-30 см. и го опечете в умерена фурна до бледозлатисто оцветяване.
Обърнете опечения сладкиш в подходяща чиния и го оставете да изстине напълно. Разбийте двата белтъка с малинов или вишнев сироп. Може и цели плодове да сложите, без костилките.
Бийте сместа продължително, докато стане плътна и увеличи значително обема си, и я нанесете върху сладкиша.
Да Ви е сладко.