Торта с орехов крем и белтъци
31 Май 2012
22661
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
За блата:
5 яйца
240 г краве масло
240 г пудра захар
260 г брашно
1 прах ванилия
За крема:
200 г смлени орехи
75 г захар
150 мл прясно мляко
За глазурата:
2 белтъка
100 г захар на пясък
За блата: Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се един по един жълтъците, ванилията, брашното и белтъците, разбити на сняг. Разделят се на две части и се пекат поотделно в тавичка, намазана с масло и застлана с хартия, в умерена фурна.
За крема: Орехите, захарта и прясното мляко се смесват и се варят до сгъстяване.
За глазурата: Белтъците се разбиват на сняг със захарта.
Изпечени, двата блата се слепват с крема. Отгоре се украсява с глазурата и цели орехови ядки.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари