За тестото:
4 яйца
100 гр. кафява захар
90 гр. брашно
30 гр. нишесте/густин
1 бакпулвер
1 ванилова захар
Крем:
2 пакетчета шоколадов пудинг на прах
600 мл прясно мляко
6 супени лъжици захар
200 гр. масло
150 гр. смачкани вафлички с вкус на лешник
За декориране:
на вкус - смачкани вафлички с вкус на лешник, бял млечен шоколад, стафиди
За блатовете:
Разбийте на пяна яйцата, захарта и ваниловата захар. След това добавете брашното, смесено с бакпулвера и нишестето (густина). Разбъркайте с тел, за да не останат бучки. Изсипете сместа в кръгла тава или форма, покрита с хартия за печене.
Пече се на 180 градуса около 25 минути.
Изпеченият блат оставете хубаво да се охлади.
Крем:
Смесете пудинга със захарта и разредете с част от млякото. Останалото мляко загрейте до кипване, а след това добавете разтворения пудинг. Разбърквайте, докато се сгъсти.
Свареният пудинг се оставя да се охлади, след това се смесва с предварително разбитото масло и смлените вафлички.
Охладеният блат се разрязва на половина.
Върху подложка за торта поставете едната половина от блата, след това нанесете половината от крема и покрийте с другия блат, С останалия крем намажете цялата торта.
Украсете по желание - в случая с натрошени вафлички, бял шоколад и стафиди.
Преди да поднесете, оставете тортата за малко в хладилник да стегне.