За пандишпана:
7 с.л. брашно
2 с.л. какао
3 яйца
2 с.л. грис
5 с.л. кокос
10 с.л. прясно мляко
5 с.л. захар
100 гр. орехи
За глазурата:
половин блокче шоколад за готвене
1 с.л. масло
100 гр. течен шоколад
За крема:
2 пакетчета ванилов пудинг
5 супени лъжици захар
700 мл прясно мляко
1 желатин
За украса:
разбита сметана с вкус на шоколад
Първо нарежете орехите на малки парчета, така че да се усещат. Пригответе тава с размери 32 * 22 см и я покрийте добре с хартия за печене. Отгоре разпределете орехите.
Пресейте брашното, какаото и бакпулвера заедно, за да няма бучки, в отделен съд. Включвате фурната да се загрее на 200 градуса.
В купа разбийте белтъците, като постепенно добавяте захарта. Щом захарта се разтопи, добавете и жълтъците, като не преставате да бъркате. След това добавете гриса, прясното мляко, кокоса, сместа с брашното и бийте с миксер, докато сместа стане хомогенна. Излейте я в тавата над орехите (внимавайте орехите да останат от долната страна) и печете в предварително загрята фурна около 15-тина минути в зависимост от фурната. Пандишпанът е готов, когато се отдели от краищата (може да се провери и с клечица).
Готовия блат оставяме да се охлади.
Докато се охлажда блатът, се приготвя глазурата. На водна баня се разтопява шоколадът с маслото и когато се разтопи, се добавя течният шоколад и се бърка с лъжица, докато сместа стане гладка и еднородна.
Хартията се отлепва от блата и той се връща в тавата с долната страна нагоре (орехите да са отгоре). От всички страни се поставят ивици хартия за печене. Целият блат се намазва с глазурата.
Желатинът се разтваря в малко студена вода.
Пудингът се вари с 5 супени лъжици захар в 700 мл прясно мляко. След като се свари пудингът, котлонът се изключва и се добавя набъбналият желатин. Бърка се, докато желатинът се разтопи. Докато кремът е още топъл, се намазва върху блата.
Сметаната се разбива според инструкциите на опаковката и се пълни в шприц.
Преди да се нареже блатът на кубчета, се маха хартията за печене. Върху всяко парче торта се шприцова от разбитата сметана.