25 Октомври 2014
26251
Снимков материал: pixabay.com
Състав
• 650 гр. ябълки
• 100 гр.
брашно
• 1 чаена лъжичка бакпулвер
• 50-100 гр захар
• 2 яйца
• 100 мл прясно мляко
• 1 лимон
• сол
• малко пудра захар (за наръсване)
• 1 чаена лъжичка бакпулвер
• 50-100 гр захар
• 2 яйца
• 100 мл прясно мляко
• 1 лимон
• сол
• малко пудра захар (за наръсване)
Подготовка:
1. В дълбок съд смесете брашното и бакпулвера. Добавете захар, кора от един лимон, мляко и 2 жълтъка. С миксер разбийте сместа добре.
2.Ябълките ги измийте, обелете и нарежете на по-малки парчета. Добавете в сместа с брашното.
3. Смесете двата белтъци с малко сол. Внимателно като разбърквате с дървена лъжица добавете белтъците в сместа с ябълките.
4. Тавата за печене (22 см) увиете с хартия за готвене. Изсипете сместа и печете в предварително загрята фурна около 40 минути. За да сте сигурни, че се е изпекла тортат пробвайте с клечка за зъби, ако е суха означава, че тортата е изпечете.
5. Оставя се да се охлади и се поръсва с пудра захар и се сервира.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари