Торта Сахер

вход през zajenata.bg
Торта Сахер
admin
Добавена от: admin
20094
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

шоколад - 200 г, за блата
масло - 180 г краве
захар - 100 г
брашно - 180 г
ванилия - 2 броя
яйца - 6 жълтъка + 6 белтъка
захар - 100 г пудра
сол - 1 щипка
конфитюр - 450 г от кайсии, за пълнежа
ром - 3 с.л.
захар - 200 г, за глазурата
вода - 125 мл
масло - 1-2 с.л. краве  
шоколад - 200 г млечен

Фурната се загрява до 180 градуса. Дъното и стените на кръгла форма за торта се покриват с хартия за печене се намазва с олио и се поръсва с брашно. Разтопете начупеният на парченца натурален шоколад на водна баня, като бъркате непрекъснато. С миксер на ниска скорост разбийте маслото и захарта до побеляване. Добавяйте жълтъците (по два наведнъж) и разбивайте до пълното им поемане от маслото. Добавете разтопения и леко охладен шоколад и продължете разбъркването.

Разбийте белтъците със щипка сол на твърд сняг, като добавяте пудрата захар по малко. Със шпатула внимателно размесете 1/3 от разбитите белтъци към шоколадовата смес. След това започнете да добавяте като редувате по малко от пресятото брашно и по малко от останалите разбити белтъци, като внимателно разбърквате със шпатулата.

Изсипете тестото в подготвената форма, изравнете отгоре и сложете във предварително загрятата фурна. Печете около 35- 40 минути. Извадете блата от фурната и оставете да изстине. Махнете го от формата и разрежете хоризонтално на 2 части.

Сложете конфитюра с 3 с.л. ром да кипне в съд на котлона. Претрийте през гевгир или пасирайте с миксера и оставете да изстине. Намажете основата с 1/2 от конфитюра, след което покрийте с втория блат и намажете с останалия конфитюр отгоре и отсрани.

За да приготвите глазурата сложете водата, маслото и захарта на силен огън и варете около 5 минути докато захарта се разтопи и се сгъсти сиропа. Свалете от огъня и добавете на порции начупения на малки парченца шоколад и разбъркайте докато се разтопи напълно. Оставете глазурата да се поохлади и когато започне да се сгъстява намажете с нея равномерно тортата от всички страни. Украсете по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft