Сладикшът , който ще ви представим днес, всъщност е лесен за приготвяне, но вкусът му е незабравим! Можете да приготвите торта Седем чаши с любимия си крем. Рецептата от нас, изпълнението от вас:
Торта СЕДЕМ ЧАШИ
Продукти:
1 чаша захар
4 яйца
1 чаша нишесте
1 чаша заквасена сметана
1 чаша разтопен маргарин/масло
1 чаша сухо мляко
1 пак. бакпулвер
Чашата е от 200 гр.
Приготвяне:
Смелете захарта с яйцата и добавете заквасената сметана, маргарина/маслото, разбъркайте и добавете всички сухи съставки от списъка на съставките.
Разбийте масата с миксер и получете гъсто тесто с консистенция като за палачинки.
Изсипете тестото върху тавичка, покрита с хартия за печене (обикновена голяма стандартна тава).
Загрейте фурната на 180 градуса и печете 15 минути.
Разделете получения блат на 3 части.
Ако предпочитате по-сочните сиропирани сладкиши, може да сиропирате блатовете със сироп, чай или кафе, конфитюр или сок по ваш вкус. Можете да приготвите и сироп от 2 супени лъжици захар и 50 мл вода, добавете няколко чаени лъжички ракия и портокалов или лимонов сок.
Оформете тортата, като намажете блатовете с вашия любим крем. Ако нямате такъв, тогава разбийте масло (170 г) с кутия варено кондензирано мляко или пригответе кремче от заквасена сметана и пудра захар. Можете да добавите извара към обикновен млечен крем (200 грама) и да разбиете всичко до гладка смес.
Можете да украсите тортата със сметана, разтопен или настърган шоколад, нарязани ядки.