Торта-сладкиш с ябълки и орехи: Няма нещо по-вкусно от този есенен десерт!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта-сладкиш с ябълки и орехи: Няма нещо по-вкусно от този есенен десерт!
Торта-сладкиш с ябълки и орехи: Няма нещо по-вкусно от този есенен десерт!
43341
Източник: За Жената
Торта-сладкиш с ябълки и орехи: Няма нещо по-вкусно от този есенен десерт!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако искате да направите истинска домашна вкусотия, то това е рецептата за вас. Може да я поднесете като кекс или като торта - разрязвайки на две и пълнейки с любимия си сладкарски крем, а докато се приготвя и пече, цялата къща ухае неустоимо.

Ето какво ви трябва за перфектния есенен  Торта-сладкиш с ябълки и орехи :

Торта-сладкиш с ябълки и орехи

Продукти: 

  • 2 ябълки (обелени и нарязани на кубчета)
  • сок от половин лимон
  • 200 г захар
  • 150 г едро смлени орехи
  • 200 г брашно
  • 1 малка чаена лъжичка бакпулвер (1/2 пакетче)
  • 3 яйца
  • 1 щипка сол
  • малко канела на вкус (не е посочено в рецептата)

Приготвяне: 

Ябълките се измиват добре и се почистват, след което се нарязват на ситно. Сложете ги в огнеупорна купа и ги поръсете с лимонов сок, за да не потъмняват. След това поръсете 200 г захар, разбъркайте добре, покрийте и оставете ябълките да престоят половин час в хладилника.

кубчета ябълки

Снимка: YouTube

ябълки със захар

Снимка: YouTube

Орехите можете да накълцате на дъска или да ги пулсирате за кратко в блендер или да ги сложите в плик, след което да ги притиснете отгоре с точилка и така да ги смелите. Необходими са ви 150 г ядки.

натрошени орехи

Снимка: YouTube

В отделна купа пресейте 200 г брашно и една чаена лъжичка бакпулвер, след което добавете смлените орехи и разбъркайте с вилица. След това отделете белтъците от жълтъците на три яйца в отделни съдове.

орехи със захар

Снимка: YouTube

брашно с орехи

Снимка: YouTube

Добавете трите жълтъка към нарязаните ябълки, след което разбъркайте с лъжица или шпатула, за да изравните съставките.

отделяне белътци

Снимка: YouTube

ябълки с жълтъци

Снимка: YouTube

След това добавете сместа от ябълки и жълтъци към сухите съставки от брашно и орехи, след което разбъркайте добре с шпатула, докато всички съставки се разпределят равномерно. По желание, който иска може да добави малко канела или индийско орехче или кардамон към тази смес за аромат.

ябълки с брашно

Снимка: YouTube

Добавете щипка сол към белтъците, след което ги разбийте на пяна с миксер до получаване на твърд сняг. Постепенно добавете белтъците към предишната смес, разбъркайте с шпатула и загладете.

тесто ябълков пай

 

Снимка: YouTube

По-малка форма за торта с гъвкав борд намажете добре с масло (постелете дъното с хартия), след което изсипете получената смес в нея и заравнете.

сладкиш във форма

Снимка: YouTube

Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса около 50 минути. Изпеченият сладкиш се оставя да изстине, след което се поръсва отгоре с пудра захар.

ябълков сладкиш с орехи

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

ябълкова торта с орехи

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft