400 гр. бишкоти
За пълнежа:
2 пакетчета пудинг ванилия
1 л прясно мляко
150 гр. захар
150 гр. масло
500 гр. праскови
2 пакетчета суха сметана
100 мл прясно мляко
За украса:
1 пакетче желатин
200 гр. праскови
2 супени лъжици пудра захар
нарязани бадеми
Пригответе пудинга с млякото и захарта, а щом се охлади, го смесете с маслото, предварително разбито на пяна. Обелете прасковите, разрежете ги и извадете костилките. Едните половинки нарежете на кубчета и ги добавете в пудинга с маслото.
В кръгъл съд подредете бишкотите, над тях подредете половинките праскови, нарязани на резени или парченца, а върху тях излейте пудинга.
Обелете прасковите за украсата, нарежете ги на филийки и ги сварете леко във вода, подсладена със захар. След това ги подредете върху тортата според фантазията си. Желатинът се разтваря във вода, оставя се да набъбне, след което се разтопява внимателно на водна баня. Получената течност се излива върху подсладените праскови. Отстрани тортата се покрива с филираните бадеми.
Оставете добре да се охлади в хладилника, преди да поднесете. При сервиране поръсете с малко пудра захар.