За блата:
200 гр. сметана
600 гр. брашно
200 гр. захар
едно пакетче бакпулвер
За крема:
300 гр. заквасена сметана
150 гр. захар
едно пакетче ванилова захар
1. В дълбок съд се разбъркват сметаната и захарта, добавя се брашното, смесено с бакпулвера, и се замесва тесто.
2. Тестото се разделя на 4 и от всяка част се разточва кръгла кора с големината на формата за печене.
3. Всяка кора се изпича в предварително загрята фурна около 10-15 минути на 200 градуса.
4. За крема: сметаната и захарта се разбиват на крем с ванилията.
5. Първата кората се поставя в кръгла чиния и се намазва с крема. Така продуктите се редуват (кора-крем-кора-крем), като се завършва с крема. Последната кора се натрошава на дребни трохи и с нея се поръсва тортата отгоре. Ако остане от крема, намажете и него отгоре.
6. Може да я украсите по желание - с кокосови стърготини, орехи, канела или шоколад.
7. Тортата трябва да престои поне 3 часа в хладилник, за да омекне и попие добре крема.