Подготовката на торта обикновено е доста сложна и отнема много време. Но тази торта с фантастичен крем с маскарпоне и сметана можете да правите толкова често, колкото поискате!
Ако все още си нямате любима рецепта за торта за семейните празници, то предлагаме ви да опитате тази Торта Снежна буря с вкус на сладолед - ето необходимите продукти и подробната процедура по приготвянето й:
Торта Снежна буря
Продукти:
За блата:
- 3 яйца
- 90 г захар
- 90 г брашно
- 3 г бакпулвер
- форма с диаметър 18 см
За крема:
- 200 г разбита сметана
- 30 г пудра захар
- 150 г маскарпоне
За сиропа:
- 20 г захар
- 30 г вода
Освен това:
- 180 г сладко от ягдои
Приготвяне:
Разбираме яйцата със захарта на пухкава пяна.
Снимка: YouTube
Печете в предварително загрята фурна на 180 °C за около 30 минути.
Изпечения блат изваждаме от формата, слагаме върху хартия за печене и оставяме да се охлади.
Снимка: YouTube
Охладения блат разрязваме на 2 части, а от горната изрязваме върха, така че да се изравни и стане плоска.
Снимка: YouTube
Изрезките слагаме в блендер и смиламе на трохи.
Снимка: YouTube
Разбиваме течната сметана с маскарпонето и захарта до пухкав крем.
Снимка: YouTube
Прехвърлете получения крем в сладкарски пош. В друг пош сложете течното сладко от ягоди (най-добре е да използвате конфитюр със смлени плодове).
Снимка: YouTube
Пригответе сиропа от затоплената вода и захарта и оставете да изстине.
Върху подходяща чиния слагаме хартия за печене на 4 ленти, а отгоре поставяме първия блат и сиропираме.
Снимка: YouTube
С поша внимателно нанасяме слой от крема.
Снимка: YouTube
Оформяме борд от крема по външния ръб на блата и вътре нанасяме сладкото.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Покриваме с втория блат и намазваме с остатъка от крема.
Снимка: YouTube
Поръсете тортата със смлените трохи или украсете по желание.
Снимка: YouTube
Оставете да се охлади за поне 30 минути и може да сервирате.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube