За блата:
Яйцата, захарта и ванилията се разбиват на светъл крем. Добавя се олиото и се бърка леко. Брашното, какаото и бакпулверът се смесват и се пресяват върху сместа, като добре се бъркат с лъжица.
Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена тортена форма с пръстен (26 см) и се слага в загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути.
Изпеченият блат се оставя да се охлади, докато се приготви пълнежът.
Сметаната и медът се разбиват на пухкав крем, след което се добавя кондензираното мляко и се дообърква, за да се смесят добре продуктите. Най-накрая се добавя шоколадът и се разбърква с лъжица.
Блатът се разрязва на 2. Долната половина се намазва с 1/2 от крем, отгоре се поставя вторият блат и се намазва с останалия крем.
Тортата се оставя в хладилник да се охлади, преди да се поднесе.