Торта Страчатела

вход през zajenata.bg
Торта Страчатела
admin
Добавена от: admin
30796
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За пандишпана:
4 яйца
10 с.л. захар
1 ванилия
8 с.л. олио
8 с.л. брашно
2 с.л. какао
1 бакпулвер
За пълнежа:
350 гр сладка сметана
2 с.л. мед
170 гр кондензирано мляко
100 гр настърган шоколад за готвене

За блата:
Яйцата, захарта и ванилията се разбиват на светъл крем. Добавя се олиото и се бърка леко. Брашното, какаото и бакпулверът се смесват и се пресяват върху сместа, като добре се бъркат с лъжица. 
Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена тортена форма с пръстен (26 см) и се слага в загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути. 
Изпеченият блат се оставя да се охлади, докато се приготви пълнежът. 

Сметаната и медът се разбиват на пухкав крем, след което се добавя кондензираното мляко и се дообърква, за да се смесят добре продуктите. Най-накрая се добавя шоколадът и се разбърква с лъжица. 

Блатът се разрязва на 2. Долната половина се намазва с 1/2 от крем, отгоре се поставя вторият блат и се намазва с останалия крем. 

Тортата се оставя в хладилник да се охлади, преди да се поднесе.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft