Торта та дрънка, това е любимата ми рецепта за гости, всички остават с отворена уста като им сервирам тази солена торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта та дрънка, това е любимата ми рецепта за гости, всички остават с отворена уста като им сервирам тази солена торта
Торта та дрънка, това е любимата ми рецепта за гости, всички остават с отворена уста като им...
12582
Торта та дрънка, това е любимата ми рецепта за гости, всички остават с отворена уста като им сервирам тази солена торта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази солена торта с руска салата е кулинарно чудо направо

Предлагаме ви рецептата за умопомрачителна солена торта с руска салата. Не кулинарно чудо, ами не знаем как да я наречем – толкова е вкусна.

А и страшно красива, поради това не се колебайте да си я подарите у дома.

 

Невероятна става тази солена торта с руска салата!

Трябват ни 250 грама брашно, един бакпулвер, едно пакетче масло, едно яйце, черен пипер, сол на вкус. Плънката ни ще се състои от 500 грама руска салата, пет яйца, 6-7 кисели краставички, дузина маслини.

А за желето си взимаме 20 грама желатин, една лъжица оцет, един дафинов лист, млян черен пипер, сол на вкус.

 

Първо е необходимо да си смесим брашното с бакпулвера и с маслото, а после стриваме на трохи. Прибавяме си две лъжици вода, заедно с яйцето, черния пипер и сол на вкус. Омесваме от всичко това хубаво и гладко тесто.

След това тестото си го разточваме на кръг и го поставяме на дъното на една форма за торта като не забравяме да го разстелим и по стените й. Надупчваме тестото с вилица и го изпичаме във фурната, но само да не прегори.

След това внимателно изваждаме от формата готовата ни основа и я поставяме в голяма чиния с равно дъно. Веднага после се поставя и кръгът от тортената форма. Изсипваме си полека руската салата в него и я заглаждаме. А отгоре украсяваме с кръгчета от сварените яйца, нарязаните кисели краставички и маслинките без костилка.

После си накисваме желатина в сто грама студена вода. Кипваме 50 грама водичка, заедно с оцета, солта, черния пипер и дафиновия лист. После си добавяме желатина и се бъркаме чевръсто, за да се разтвори напълно.

Оставяме да се охлади малко, прецеждаме и чак като изстине съвсем, го изливаме върху нашата солена торта. Оставяме я за няколко часа в хладилника, а после сваляме кръга от формата и я поднасяме на масата. Излишно е да казваме как светкавично се напада тази вкусотия.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft