Тази солена торта с руска салата е кулинарно чудо направо
Предлагаме ви рецептата за умопомрачителна солена торта с руска салата. Не кулинарно чудо, ами не знаем как да я наречем – толкова е вкусна.
Невероятна става тази солена торта с руска салата!
Трябват ни 250 грама брашно, един бакпулвер, едно пакетче масло, едно яйце, черен пипер, сол на вкус. Плънката ни ще се състои от 500 грама руска салата, пет яйца, 6-7 кисели краставички, дузина маслини.
А за желето си взимаме 20 грама желатин, една лъжица оцет, един дафинов лист, млян черен пипер, сол на вкус.
Първо е необходимо да си смесим брашното с бакпулвера и с маслото, а после стриваме на трохи. Прибавяме си две лъжици вода, заедно с яйцето, черния пипер и сол на вкус. Омесваме от всичко това хубаво и гладко тесто.
След това тестото си го разточваме на кръг и го поставяме на дъното на една форма за торта като не забравяме да го разстелим и по стените й. Надупчваме тестото с вилица и го изпичаме във фурната, но само да не прегори.
След това внимателно изваждаме от формата готовата ни основа и я поставяме в голяма чиния с равно дъно. Веднага после се поставя и кръгът от тортената форма. Изсипваме си полека руската салата в него и я заглаждаме. А отгоре украсяваме с кръгчета от сварените яйца, нарязаните кисели краставички и маслинките без костилка.
После си накисваме желатина в сто грама студена вода. Кипваме 50 грама водичка, заедно с оцета, солта, черния пипер и дафиновия лист. После си добавяме желатина и се бъркаме чевръсто, за да се разтвори напълно.
Оставяме да се охлади малко, прецеждаме и чак като изстине съвсем, го изливаме върху нашата солена торта. Оставяме я за няколко часа в хладилника, а после сваляме кръга от формата и я поднасяме на масата. Излишно е да казваме как светкавично се напада тази вкусотия.