Торта Трите чаши - сочен блат, намазан с хрупкав целувчен крем! Вкус ли бе да го опишеш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта Трите чаши - сочен блат, намазан с хрупкав целувчен крем! Вкус ли бе да го опишеш!
Торта Трите чаши - сочен блат, намазан с хрупкав целувчен крем! Вкус ли бе да го опишеш!
14576
Торта Трите чаши - сочен блат, намазан с хрупкав целувчен крем! Вкус ли бе да го опишеш!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всеки може да приготви тази домашна торта , защото всичко е съвсем просто и лесно. Можете сами да решите какъв ще бъде кремът, но ви предлагаме да опитате да направите сочния десерт с крем от целувки! Такава торта ще бъде оценена от всеки, защото е невероятно деликатна и вкусна. Не е необходимо да я сиропирате, тъй като тортата е доста мокра без сироп. Така че опитайте и не се притеснявайте, защото тази лесна домашна торта винаги се получава. Ето рецептата за вкусна домашна торта Трите чаши :

Домашна торта Трите чаши

Продукти:

1 чаша захар (200 ml);

2 яйца

1 чаша кисело мляко

3 с.л.

масло

10 г ванилова захар

1 чаша брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 чаша заквасена сметана

4 големи целувки

Приготвяне:

Вземете дълбока чиния и разбийте яйца в нея. Добавете захарта и отново разбийте.

Разтопете маслото и изсипете в яйцата и захарта.

Разбийте за няколко минути с миксер.

Изсипете киселото мляко - 1 чаша.

Добавете ванилова захар.

Смесете половин чаша брашно с бакпулвера.

Пресейте сместа в течната основа.

Разбийте отново с миксер, докато получите гладка паста.

Пресейте останалото брашно и отново разбийте.

Изсипете тестото в силиконова форма с размер 25-30 см, височината на страните трябва да бъде поне 10-15 мм.

Загрейте фурната до 190-200 ° и поставете съда с тестото в нея. Времето за печене е приблизително 25 минути.

Извадете готовата торта от формата и я оставете да се охлади. Просто я оставете върху хартия за печене или върху силиконова постелка, за да избегнете залепването. А можете да я оставите да се охлади направо във формата.

След това изрежете назъбените ръбове.

Разделете тортата на 4 блата.

Накъсайте целувките на малки парченца, а най-добре е да ги смелите в блендер или да ги счукате.

Смесете ги със заквасена сметана.

Разбийте сместа. 

Сега трябва да съберете тортата. Покрийте всеки блат с крем и ги подредете един върху друг.

Намажете тортата отгоре и отстрани с останалия крем.

Украсете по желание - с пресни плодове, сладко, шоколад или както ви диктува фантазията!

Тортата се получава не само вкусна, но и красива!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft