5 големи яйца
200 гр. кафява захар
200 гр. бяло брашно
половин чаена лъжичка бакпулвер
1,5 чаена лъжичка сода
3 супени лъжици какао
1 ванилова захар
100 мл прясно мляко
4 супени лъжици олио
4 супени лъжици вряла вода
За крема:
500 гр сирене маскарпоне
400 гр. течен шоколад (Нутела)
200 гр. печени лешници
7-8 вафли
1 чаша шоколадово мляко
В купа смесете захарта, брашното, бакпулвера, какаото и захарта за тестото.
В друга купа разбийте яйцата и добавете маслото и млякото. След това съединете смесите от двата съда и накрая добавете топлата вода.
Покрийте тавата с хартия за печене или намажете с масло и в нея изсипете сместа за тестото.
Печете на 180 градуса около 40 минути, а след като забележите, че тестото се отделя от тавата, го извадете от фурната и оставете да се охлади. След това разрежете блата на половина, за да получите два блата, и всеки от тях напоете с шоколадово мляко.
За крема разбийте с миксер всички съставки едновременно, но отделете около 2-3 супени лъжици лешници, които по-късно ще се използват за декорация.
В крема добавете смлените вафлички. Една трета от крема нанесете върху първия блат, след това поставете втория и отново покрийте с крем - разнесете го върху цялата торта, като внимателно покриете повърхността и стените. Заравнете добре. Украсете тортата по желание.