Торта Фереро за специални моменти

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта Фереро за специални моменти
Торта Фереро за специални моменти
admin
Добавена от: admin
35753
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 големи яйца 
200 гр. кафява захар 
200 гр. бяло брашно 
половин чаена лъжичка бакпулвер 
1,5 чаена лъжичка сода 
3 супени лъжици какао 
1 ванилова захар 
100 мл прясно мляко 
4 супени лъжици олио 
4 супени лъжици вряла вода
За крема:
500 гр сирене маскарпоне 
400 гр. течен шоколад (Нутела
200 гр. печени лешници 
7-8 вафли 
1 чаша шоколадово мляко

В купа смесете захарта, брашното, бакпулвера, какаото и захарта за тестото. 

В друга купа разбийте яйцата и добавете маслото и млякото. След това съединете смесите от двата съда и накрая добавете топлата вода.

Покрийте тавата с хартия за печене или намажете с масло и в нея изсипете сместа за тестото. 

Печете на 180 градуса около 40 минути, а след като забележите, че тестото се отделя от тавата, го извадете от фурната и оставете да се охлади. След това разрежете блата на половина, за да получите два блата, и всеки от тях напоете с шоколадово мляко.

За крема разбийте с миксер всички съставки едновременно, но отделете около 2-3 супени лъжици лешници, които по-късно ще се използват за декорация. 


В крема добавете смлените вафлички. Една трета от крема нанесете върху първия блат, след това поставете втория и отново покрийте с крем - разнесете го върху цялата торта, като внимателно покриете повърхността и стените. Заравнете добре. Украсете тортата по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft