600 гр. бисквити
400 гр. суха сметана
400 мл минерална вода
200 гр. пудра захар
250g маргарин
1 л прясно мляко
3 пакетчета пудинг с вкус на карамел/ванилия
9 с.л. захар
Сварете пудинга в млякото, предварително смесено със захарта (следвайта указанията на опаковката). Оставете да се охлади, като бъркате от време на време, за да не се образува кора. Разбийте маргарина с пудрата захар и смесете с охладения пудинг. Разбийте добре с миксер.
Смесете сухата сметана с минерална вода и разбийте.
В подходяща чиния подредете един ред бисквити, намажете ги със слой от пудинга, а след това - слой сметана. Редувайте по този начин, докато свършат продуктите, като завършите с ред бисквити и сметана. Украсете тортата по желание.
Бисквитите не се топят в мляко или вода. Тортата се приготвя ден преди поднасянето й, т.к. на другия ден бисквитите вече са достатъчно омекнали от пълнежа.