Необходими са два блата:
7 яйца
7 супени лъжици захар
7 супени лъжици масло
4 супени лъжици прясно мляко
7 супени лъжици брашно
3 супени лъжици какао
1/2 бакпулвер
Пълнеж:
1л прясно мляко
4 шоколадови пудинга
300 гр. захар
1 пакетче масло
200 гр шоколад за готвене
10 бананови резенки с шоколад и крем (може да ги замените с ядки по избор или любимите ви бисквити)
Ганаш:
250 мл сметана
300 гр. шоколад за готвене
В купа счупете яйцата и ги разбийте със захарта. Добавете олиото, млякото, какаото, брашното и бакпулвера. Бавно бъркайте сместа с шпатула. Изсипете я в кръгла тавичка с диаметър 26 см., покрита с хартия за печене, и печете на 180 градуса половин час. От същите продукти пригответе още един блат. Нарежете двата блата на половина, така че да се получат четири.
Подготовка на пълнежа:
От млякото отделете около 200 мл. и в него разтворете четирите пудинга. Останалото мляко загрейте със захарта, докато започне да кипи, и с разбъркване добавете разтворените в млякото пудинги. Дръпнете крема настрана и в него добавете натрошения шоколад като бъркате, докато се разтопи. След като кремът добре се охлади, смесете го внимателно с разбитото на пухкав сняг масло. Банановите резенки нарежете и ги добавете в крема.
За ганаша:
Сметаната и натрошения шоколад разтопете на тих огън. Бъркайте, докато се разтопи шоколадът, и докато се получим гладък шоколадов крем.
Съединете блатовете с шоколадовия пудинг крем, а върху последния блат изсипете ганаша и загладете добре. Украсете тортата по желание!