Разбиваме омекналото масло с половината от захарта до получаване на пяна, прибавяме разтопения шоколад и жълтъците на малки дози. Правим сняг от белтъците, прибавяме останалата захар и разбиваме до сгъстяване. Поставяме белтъчния сняг заедно с пресятото брашно и ванилената захар в шоколадовото тесто, слагаме сместа в намазана с масло и поръсена с брашно форма за торта и печем в слаба фурна. Намазваме изстиналата торта с мармелад и дебел пласт шоколадова глазура.
Приготвяне на глазурата: Правим карамел от захарта и 5 лъжици вода, оставяме да изстине, прибавяме го на малки дози в горещия шоколад и бъркаме, докато горещата глазура покрие лъжицата (сварената захар трябва веднага да се използува). Може да прибавим парченце масло или няколко капки олио. Глазурата трябва да бъде умерено топла - горещата глазура никога не може да бъде лъскава.
Торта Шоколадово изкушение
17 Юни 2012
82680
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари