Разбийте белтъците в твърд сняг. Добавете лъжица по лъжица захарта, без да преставате да биете. Накрая добавете какаото.
Върху хартия за печене очертайте 3 кръга с диаметъра на формата, в която ще приготвяте тортата. Разпределете сместа равномерно върху кръговете, без да излизате от очертанията. Изпечете (изсушете) ги на 110 градуса за около 1,5 часа. Изключете фурната и оставете блатовете вътре, за да се охладят.
За крема ганаш: загрейте 250 мл сметана, но не до кипене, след което я излейте върху натрошения шоколад и разбъркайте добре, за да получите гладък и лъскав крем. Оставете двайсетина минути да се охлади, а през това време разбийте останалата сметана на твърд сняг. Смесете я с вече охладения крем и оставете напълно да изстине.
Подреждане на тортата: поставете първия блат върху тортена чиния, намажете го с половината от крема, отгоре поставете втория блат и покрийте с втората половина от крема.
За глазурата: загрейте 100 мл сметана и я изсипете върху натрошения шоколад. Бъркайте, докато получите гладък крем, след което добавете размекнатото масло и щипката сол и разбъркайте много добре. Оставете да се охлади за няколко минути, след което нанесете глазурата върху тортата. Украсете с натрошени ядки, бял шоколад, карамел или оставете тортата само с глазура.