За блата:
7 яйца
7 супени лъжици захар
7 супени лъжици брашно
1 пакетче бакпулвер
За крема:
1 литър прясно мляко
150 гр. нишесте
300 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
200 гр. масло
800 гр. ягоди
1. Първо се приготвя кремът: млякото се слага за заври, а в купичка се разтваря нишестето с малко вода. След като млякото заври, на тънка струйка се добавя разтвореното нишесте, като непрекъснато се разбърква, докато се получи гъста смес. След това се прибавят обикновената и ваниловата захар и се бърка, докато се разтворят. Кремът се оставя да се охлади.
2. За блата: яйцата се разбиват с миксер заедно със захарта 10-тина минути. След това бавно се добавя брашното, смесено с балкпулвера, и бавно се разбива, за да се хомогенизира сместа.
Тестото се изсипва в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене, и се пече в предварително загрята фурна за 15 минути на 200 градуса. Блатът се охлажда 20-тина минути.
3. Маслото, размекнато на стайна температура, се нарязва на кубчета и се обърква хубаво с охладения крем (може и с миксер).
Ягодите се измиват и се нарязват на половинки.
4. Охладеният блат се разрязва хоризонтално на 2 равни части. Тортата се сглобява така: блат/крем/нарязани ягоди/блат/крем/ягоди. Оставя се да се охлади напълно (най-добре 1 нощ), преди да се поднесе.