Тортата, която ще ви накара да я заобичате още от първата хапка. Перфектна за топлите дни и тези, които са на диета

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тортата, която ще ви накара да я заобичате още от първата хапка. Перфектна за топлите дни и тези, които са на диета
Тортата, която ще ви накара да я заобичате още от първата хапка. Перфектна за топлите дни и тези,...
12515
Тортата, която ще ви накара да я заобичате още от първата хапка. Перфектна за топлите дни и тези, които са на диета
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Желирана торта с пресни ягоди - зад това скромно на пръв поглед име се крие извънредно ефектен, сочен, ароматен и невероятно вкусен десерт. С рецептата, която ви предлагаме ще направите тортата не по-лошо от професионален сладкар!

Голямото предимство на този десерт е, че е достатъчно лек и нискокалоричен и по тази причина ще могат да му се насладят любителите на сладко, които са на диета.

Ягодова торта

Необходими продукти за блата:

• 110 гр.

меко масло
• 150 гр. брашно
• 3 супени лъжици захар

Необходими продукти за плънката:

• 500 мл. вода
• 350 гр. захар
• 6 супени лъжици царевично нишесте
• 170 гр. сухо ягодово желе
• 2 кг. пресни ягоди

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте омекналото масло със захарта и добавете брашното. Получената смес се разпределя с помощта на пръстите на дъното на огнеупорна разглобяема форма за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса по Целзий за 10-15 минути.

2. Извадете готовия блат от фурната без да го махате от формата за печене и го оставете да се охлади до стайна температура.

3. Смесете водата, захарта и нишестето, поставете на огъня и оставете да заври. След като заври намалете огъня и продължете да варите като непрекъснато разбърквате докато кремът се сгъсти (около 3 минути). Махнете съда от огъня, добавете сухото ягодово желе и разбъркайте всичко до пълно разтваряне на кристалите.

4. Измийте ягодите, нарежете ги и ги подредете върху блата във формата. Залейте отгоре с желирания крем. След това просто сложете формата с тортата в хладилника, за да се стегне желето.

Представете си тази желирана торта под облак от бита сметана - перфектна комбинация! Насладете се напълно на вкуса на зрелите ягоди в сезона тяхното изобилие!

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft