Тортата, която ще ви накара да я заобичате още от първата хапка. Перфектна за топлите дни и тези,...
17 Юни 2016
12529
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Желирана торта с пресни ягоди - зад това скромно на пръв поглед име се крие извънредно ефектен, сочен, ароматен и невероятно вкусен десерт. С рецептата, която ви предлагаме ще направите тортата не по-лошо от професионален сладкар!
Голямото предимство на този десерт е, че е достатъчно лек и нискокалоричен и по тази причина ще могат да му се насладят любителите на сладко, които са на диета.
Ягодова торта
Необходими продукти за блата:
• 110 гр.
меко масло
• 150 гр. брашно
• 3 супени лъжици захар
Необходими продукти за плънката:
• 500 мл. вода
• 350 гр. захар
• 6 супени лъжици царевично нишесте
• 170 гр. сухо ягодово желе
• 2 кг. пресни ягоди
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте омекналото масло със захарта и добавете брашното. Получената смес се разпределя с помощта на пръстите на дъното на огнеупорна разглобяема форма за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса по Целзий за 10-15 минути.
2. Извадете готовия блат от фурната без да го махате от формата за печене и го оставете да се охлади до стайна температура.
3. Смесете водата, захарта и нишестето, поставете на огъня и оставете да заври. След като заври намалете огъня и продължете да варите като непрекъснато разбърквате докато кремът се сгъсти (около 3 минути). Махнете съда от огъня, добавете сухото ягодово желе и разбъркайте всичко до пълно разтваряне на кристалите.
4. Измийте ягодите, нарежете ги и ги подредете върху блата във формата. Залейте отгоре с желирания крем. След това просто сложете формата с тортата в хладилника, за да се стегне желето.
Представете си тази желирана торта под облак от бита сметана - перфектна комбинация! Насладете се напълно на вкуса на зрелите ягоди в сезона тяхното изобилие!
• 150 гр. брашно
• 3 супени лъжици захар
Необходими продукти за плънката:
• 500 мл. вода
• 350 гр. захар
• 6 супени лъжици царевично нишесте
• 170 гр. сухо ягодово желе
• 2 кг. пресни ягоди
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте омекналото масло със захарта и добавете брашното. Получената смес се разпределя с помощта на пръстите на дъното на огнеупорна разглобяема форма за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса по Целзий за 10-15 минути.
2. Извадете готовия блат от фурната без да го махате от формата за печене и го оставете да се охлади до стайна температура.
3. Смесете водата, захарта и нишестето, поставете на огъня и оставете да заври. След като заври намалете огъня и продължете да варите като непрекъснато разбърквате докато кремът се сгъсти (около 3 минути). Махнете съда от огъня, добавете сухото ягодово желе и разбъркайте всичко до пълно разтваряне на кристалите.
4. Измийте ягодите, нарежете ги и ги подредете върху блата във формата. Залейте отгоре с желирания крем. След това просто сложете формата с тортата в хладилника, за да се стегне желето.
Представете си тази желирана торта под облак от бита сметана - перфектна комбинация! Насладете се напълно на вкуса на зрелите ягоди в сезона тяхното изобилие!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари