Тортата на баба

вход през zajenata.bg
Тортата на баба
admin
Добавена от: admin
200715
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 яйца
1 ч.ч. захар
5 с.л. вода
2 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер

крем:
1 л. прясно мляко
300 гр захар
1 пакетче нишесте (с вкус по желание)

1 компот от плодове по желание

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване;
Бавно се прибавят 5 с.л. вода и предварително пресятото брашно. В последната лъжица брашно се размесва бакпулвера;
Разбърква се добре с лъжица и се изсипва в предварително намазана с олио и посипана с брашно форма за печене (може да се използва и хартия за печене);
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, до готовност, проверява се по метода на суха клечка за зъби, около 30 мин.
След като блатът е опечен, се разрязва с конец или с нож на 3 блата, които се сиропират със сиропа на компота;

Кремът се приготвя като към заврялото мляко се добави захарта и нишестето, разтворено в 100 мл предварително отделено мляко. След като заври крем-нишестето се вари на слаб огън до сгъстяване;

Блатовете се съединяват като се пълнят с крем, а отгоре тортата се покрива цялата с крем;
По желание се посипва със смлени орехови ядки или с настърган шоколад.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft