Тота с течен шоколад и маскарпоне

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Тота с течен шоколад и маскарпоне
Тота с течен шоколад и маскарпоне
admin
Добавена от: admin
121707
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата: 
5 яйца, разделени на белтъци и жълтъци 
1 чаена чаша захар 
1 чаена чаша брашно 
5 с.л. разтопено масло 
3 с.л. какао 

За крема, пълнежа и напояване на блатовете:
500 гр (1 опаковка) Маскарпоне 
200 мл млечна неподсладена сметана за разбиване 
4 с.л. захар 
4-5 с.л. течен шоколад (Нутела)
½ чаена чаша силно кафе 

За украсата: 
200 мл млечна неподсладена сметана за разбиване 
1 с.л. захар 
около 100 грама сурови лешници

Разбийте белтъците на твърд сняг с 1 с.л. от захарта, а жълтъците - с останалата захар, така че да се получи пухкава бяла смес. Пресейте брашното с какаото и го прибавете лъжица по лъжица към жълтъчната смес при непрекъснато бъркане с шпатула, докато се получи хомогенна смес. Прибавете и маслото и отново объркайте добре. Добавете белтъците на 2 порции към жълтъчния крем, като бъркате внимателно в една посока, за да не спадне обемът им. Полученото тесто изсипете във форма за торта с подвижно дъно, предварително застлана с хартия за печене. Печете блата в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 минути. Оставете готовия блат да се охлади напълно, след което го извадете от формата и го разрежете хоризонтално на 3. 
За крема: разбийте маскарпонето с 3 с.л. захар на пухкав крем, а сметаната с още 1 с.л. захар разбийте на твърд сняг (сметаната трябва да е добре охладена!). Разбитата сметана се добавя към към маскарпонето и се разбърква с шпатула. 
Слобяване на тортата: Първият блат се поставя върху тортена чиния и се сиропира равномерно с 1/3 от кафето. Отгоре се намазва с 1/3 от крема маскарпоне. Покрива се с се вторият блат, напоява се с 1/3-та от кафето и се намазва с предварително леко загрятия на водна баня (или в микровълнова фурна) течен шоколад. Върху шоколада разпределете още 1/3 от крема и покрийте с последния блат, който напоете с останалото кафе и намажете с останалия крем, така че да покрие и стените на тортата. 
Украса: лешниците запечете в сух тиган или на фурна, докато пуснат аромата си (без да покафеняват), след това счукайте и полепете по страничния борд на тортата или върху нея. Отгоре украсете с шоколад или наръсете леко със смляно кафе.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft