
1/4 чаша (2 1/2 пакетчета) масло + още малко за формата
2 1/4 чаши брашно + още за формата
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 1/2 ч.л. сол
2 чаши с качул кафява захар
1/2 чаша захар
3 големи яйца
2 1/2 ч.л. екстракт ванилия
1 чаша меки карамелени бонбони (тофифи)
Загрейте фурната на 175 градуса. Намазнете правоъгълна тавичка или форма за печене и покрийте дъното с хартия за печене; намажете с масло и набрашнете хартията.
В тиган на умерен огън сварете маслото, докато добие златисто-кафяв цвят; махнете от огъня и оставете да изстине. Разбийте брашното, бакпулвера и солта. В купата на миксера смесете кафявото масло и двата вида захар; бъркайте с дървена лъжица, докато се хомогенизират. Сложете купата към миксера и с приставката лопатка бъркайте на умерена скорост, докато се получи светла и пухкава смес - около 3 минути. Добавете ванилията и объркайте, за да се поеме. Сложете брашнената смес и карамелените бонбони (нарязани предварително) и бъркайте, докато всичко се смеси добре. Пресипете в приготвената тавичка. Печете, докато при тест с дървена клечица тя излезе суха - 35-40 минути. Прехвърлете върху решетка, за да изстине напълно, преди да извадите от формата. Обелете пергаментовата хартия и нарежете на правоъгълници.