1 опаковка соево сирене (тофу)
100 гр. сушени домати (нарязани на ситно)
2 с. л. пресен кориандър (нарязан на ситно)
1/2 ч. л. суха горчица
2 с. л. соев сос
1 ч. л. доматено пюре
25 гр. галета
1 с. л. зехтин
1 средно голяма глава лук (нарязан на ситно)
1 скилидка чесън (счукан)
100 гр. гъби (нарязани на ситно)
брашно
сол
черен пипер
Смачкайте соевото сирене с вилица. Прибавете сушените домати, кориандъра, горчицата, соевия сос, доматеното пюре, галетата, сол и черен пипер на вкус. Оставете настрани. Междувременно загрейте зехтина в малък тиган и запържете лука, чесъна и гъбите докато омекнат. Прибавете ги към сместа със соевото сирене и оставете да изстинат. Ако сместа е твърде рядка добавете малко брашно, така че да стане достатъчно твърда, за да може от нея да се оформят бургери. Оформете от сместа 6 бургера и ги оваляйте в подправено със сол и черен пипер брашно. Поръсете бургерите от двете страни със зехтин. Печете на барбекю докато се опекат.
Препоръки: Сервирайте бургерите в питка с топено сирене и салата или сервирайте с барбекю сос.