500 g твърдо тофу - подсушено
3 с. лъжици оцет балсамико
2 ч. лъжици соево олио (растително олио)
2 с. лъжици захар
1 скилидка чесън - начукана
по 1/2 ч. лъжици сух и натрошен риган и сол
1 червена чушка - разрязана на 4 части
1 средно голяма глава лук - разрязана на 4
4 гъби - разрязани на 4 и магданоз за украса
Нарежете тофуто на плочки и подсушете добре.
Смесете оцета, олиото, захарта, чесъна, ригана и солта и разбъркаите добре.
Сложете тофуто и чушките и лука във широка тава за печене така че да има място между тях. Намажете ги с оцетената смес и оставете за 30 минути. Намажете отново и оставете за 30 минути още.
Печете 30-35 минути на 250 °С. Обърнете тофуто по средата на печенето като добавите гъбите Преместете в чинии и поръсете с магданоз (4 порции).