450 гр. тофу
100 гр. ориз
3/4 ч. л. сол
1 с. л. тъмно сусамово олио
1 с. л. чесън на прах
1 с. л. прясно настърган джинджифил
1 голяма червена камба
1 чаша зелен лук, нарязан
2 с. л. оризов оцет
1 с. л. соев сос
1/4 ч. л. прясно смлян черен пипер
1 с. л. сусам
1 чаша кълнове от репички
Сиренето Тофу се отцежда върху няколко слоя хартиени кърпи за около 10 минути. Нарязва се на кубчета.
Оризът се сварява, съгласно указанията. Към ориза се добавя 1/4 ч. л. сол и се разбърква с вилица.
2 ч. л. от олиото се загряват в тиган с незалепващо покритие. Добавят се чесънът, джинджифилът и чушката и се сотират за 3 минути. Добавя се 3/4 чаша нарязан лук, оцетът, соевият сос и се оставя на котлона за 30 секунди. Сотираните зеленчуци се махат от тигана, той се почиства и отново се намазнява съвсем леко или се напръсква със спрей.
Тиганът се поставя на средна температура. Отцеденото тофу се овалва в останалата 1/2 ч. л. сол и черния пипер. Поставя се в тигана и се готви 8 минути или докато стане златисто, като се обръща от всички страни. Сместа с чушките се връща в тигана и се разбърква около минута, докато се загрее. Ястието се поръсва с оставащата 1 ч. л. олио и със сусама. При севриране отгоре се поставят кълновете и оставащата 1/4 чаша лук.